Inicio NARANJAS Frescos Elaborados Ofertas Contactar
  Ver carrito  
 
  Productos
  Naranjas y mandarinas
  Verdura natural
  Fruta natural
  Productos Elaborados
  Ofertas
 
Facebook  
Twitter  
  Robinalia
  Qué es Robinalia
  Quienes somos
  ¿A donde va tu dinero?
  ¿Por qué comprar?
 
  Información
  GRUPOS de CONSUMO
  Blog
  Como comprar
  Condiciones
  Formas de pago
  Privacidad
  Especial regalos
  Hazte distribuidor
 
   
 
 
 
 

Manifiesto de los agricultores de la zona antes de partir hacia la manifestación de Madrid

Por Javi Martínez 20/11/2009
 
Manifiesto de los agricultores de la zona antes de partir hacia la manifestación de Madrid
 
A continuación os muestro el manifiesto que han leido los agricultores de la zona, antes de partir hacia la manifestación que se realizará mañana en Madrid y que convocará a todas las asociaciones de agricultores. Lo sentimos pero está publicado en valenciano.

VALENCIA agrícola, dedicada fonamentalment al cultiu i comerç de la taronja. L'agricultura sempre ha sigut font d'ingressos per al nostre poble. El sector agrari era un gran potencial generador d'ocupació i riquesa. Gràcies a les diferents agricultures que es van practicar en el passat, els agricultors valencians havien aconseguit conservar i generar un gran món agrari, diuen que el major d'Europa Occidental. A hores d'ara açò està sent desaprofitat com a conseqüència de les actuals polítiques.
La societat actual s'enfronta  a una sèrie de problemes que necessiten una resposta urgent i duradora. No hi ha dubte que la greu situació per la qual travessa el sector agrari té el seu origen en una profunda crisi de mercat amb PREUS DELS NOSTRES PRODUCTES AFONATS I COSTOS DE PRODUCCIó DISPARATS. L'existència dels xicotets productors és cada vegada més complicada i l'abandó de l'activitat i de les explotacions agràries es veu dia a dia. A més a açò s'unix el despoblament del camp, envelliment de la població rural i la falta de relleu generacional, però front a tot això els agricultors hem de seguir units en esta època de desesperació per a l'agricultura, amb el convenciment que algun dia tornarà a ocupar el lloc que li correspon.
Lluitem per tal que en el futur l'agricultura seguisca en mans dels agricultors i les comunitats locals. Intentem desenvolupar nous models d'agricultura que ens traguen de la situació actual, i permeten als treballadors i xicotets agricultors mantindre's vius.
La falta de transparència provoca que el preu que paguen els consumidors siga excessiu i cada vegada més allunyat de la realitat, ja que ni tan sols cobrixen els costos de producció. El descens de preus en origen és cada vegada més generalitzat i greu, el retard dels pagaments en el temps, excés d'importacions, devolució injustificada de productes, no remuneració dels costos de producció,  etc. Tot açò es traduïx en marges abusius al llarg de la cadena agroalimentària, que fan que els agricultors, ramaders i els consumidors siguem els grans perjudicats.
El Tractat de Lisboa, literalment diu que LA PAC DEU “GARANTIR UN NIVELL DE VIDA EQUITATIU A LA POBLACIó AGRíCOLA, ESTABILITAT DELS MERCATS, GARANTIR LA SEGURETAT DELS ABASTIMENTS, ASSEGURAR ALS CONSUMIDORS SUBMINISTRES A PREUS RAONABLES I INCREMENTAR LA PRODUCTIVITAT DE L'AGRICULTURA”.
Cap d'estes qüestions s'està complint amb l'actual PAC. Açò es resumix en: "TOT PER A L'AGRICULTOR, PERò SENSE L'AGRICULTOR". Els temes mediambientals, de qualitat, de gestió del territori, de desenvolupament rural, canvi climàtic i energies, tot contradictori amb la realitat que vivim els ciutadans de la Unió.
Tot açò ens porta a una situació ruïnosa. éS INJUST I INSOSTENIBLE QUE EL PREU DELS NOSTRES PRODUCTES ESTIGA PER DAVALL DELS COSTOS DE PRODUCCIó. NO HI HA DUBTE: EL CAMP éS UNA RUïNA.
Necessitem una política agrària que defenga un model d'agricultura social, sostenible i viable econòmicament, que continue generant ocupació i que ajude a la vinculació de la població amb el medi rural.
Considerem que la Política Agrària ha de garantir una estabilitat en els preus i el subministres de productes agroalimentaris, i evitar situacions d'abús sobre productors i consumidors.
I davant de la situació actual en què es troba el sector Agrícola i després d'una profunda reflexió sobre els problemes que ens afecten en l'actualitat, sobre les propostes de futur que es puguen plantejar al sector, redactem este Manifest perquè servisca de suport a l'agricultura i a la Manifestació nacional, programada per a demà dissabte 21 a Madrid per ASAJA, COAG i UPA, a qui també brinden el seu suport infinitat d'institucions públiques, cooperatives agroalimentàries i la Federació Nacional de comunitats de Regants d'Espanya.
Amb una participació sense precedents, donant mostra que l'agricultor alzireny comença a intervindre en un intent de canviar el destí que li oferix hui en dia a l'agricultura, demà partiran tres autobusos des d'Alzira per donar el nostre suport a Madrid.
 
Enviar por Correo Electrónico Compartir en Facebook Enviar a Twitter Compartir en MSN Live
 
   
   
 
COMENTARIOS: 1  
Alfredo Gutierrez - 20/11/2009 15:28:02
Animo a todos y a seguir luchando. No entiendo bien el manifiesto porque está en valenciano pero me imagino la situación tan grave por la que estais pasando todos. Y una cosa os digo, la unión hace la fuerza. Suerte
 
  Escribe aqui tu comentario:
Normas de uso:
Esta es la opinión de los internautas, no de Robinalia.com - Frutas y verduras de Valencia.
No está permitido verter comentarios contrarios a las leyes españolas o injuriantes.
Reservado el derecho a eliminar los comentarios que consideremos fuera de tema.
  Nombre:
 
  Email:
 
  Comentarios:
 
  Acepto la cláusula de privacidad
 
   
 
   
 
2021 Robinalia.com · Aviso legal · Facebook Robiin   Twitter Robiin BBVA Visa Mastercard  
 
 
Blog
Multimedia
Contactar
Versión inglés
  naranjas valencianas
naranjas domicilio
naranjas internet
clementinas
naranjas de valencia
compro naranjas
naranjas online
mandarinas valencianas
naranjas naturales
  vendo naranjas
naranjas a casa
naranjas 24 horas